Architectuurfotografie Houweling architecten

Architectuurfotografie Houweling architecten – Voor marketing en communicatiebureau Vandeez uit Nootdorp mocht ik de fotografie verzorgen voor de nieuwe identiteit van Houweling Architecten uit Bleiswijk. Voor de nieuwe identiteit moest een compleet bedrijfsportret gemaakt worden. Alle medewerkers moesten geportretteerd worden voor een online smoelenboek. Het (schitterende) pand van Houweling architecten zelf moest van binnen en buiten gefotografeerd worden en er moesten 3 key-visuals (luisteren, visualiseren en realiseren) gemaakt worden voor de communicatie van Houweling Architecten.

Krachtige architectuurfotografie in zwartwit

Voor de ondersteunende beelden voor o.a. op de nieuwe website van Houweling architecten heb ik heb vier panden gefotografeerd. Deze panden zijn door Houwling zijn ontworpen en gerealiseerd. Voor de fotografie hebben we gekozen voor ‘long exposure’ opnamen. Een techniek waarbij met extreem lange belichtingstijden gefotografeerd wordt. Hierbij wordt de beweging van wolken in de lucht zichtbaar in de foto.

Key-visuals

Met de key-visuals worden de kernwaarden van Houweling architecten in beeld gebracht: luisteren, visualiseren en realiseren. Deze visuals worden in alle communicatiemiddelen gebruikt in combinatie met de architectuurfotografie.

Portretfotografie smoelenboek

Voor het online smoelenboek van Houweling architecten heb ik alle medewerkers buiten in natuurlijk licht gefotografeerd.

Pand Houweling architecten

Ook het pand van Houweling architecten zelf moest natuurlijk in beeld gebracht worden. Het schitterende karakteristieke pand staat in Bleiswijk. Voor de fotografie van het pand zelf is ook voor een long-exposure gekozen, maar dan wel in kleur. Binnen in het pand ligt de nadruk op de indrukwekkende trap. Deze verbindt de afdelingen en etages met elkaar en geeft de ‘openheid’ aan het gebouw.

Partner: Vandeez

Vandeez marketing en communicatie adviseert ondernemers en merkbouwers. Zij helpen bij het maken van strategische keuzes en vertaalt plannen door naar doelgerichte reclamecampagnes, huisstijlen, websites en sociale media.